Вина

Нашите вина

Влагаме много любов и вдъхновение в направата на нашите вина, позволете ни да ги споделим с Вас!

„Шато Коларово“ се представя на пазара с няколко винени серии:
SKS- купажно вино от сортовете Мерло, Каберне Совиньон, Сира и Мавруд. Това е специална селекция, правена и достигаща до пазара само в години с изключителни характеристики на гроздето. Дълго и пикантно вино за истински ценители. Отлежавало е от 12 до 18 месеца в нови български и френски дъбови барици.
Винената селекция „Мегалит” е изцяло от чисто сортови резерви, отлежавали между 12 и 18 месеца във френски бъчви, първо и второ зареждане. Най-добрите вина от съответната реколта се включват в серия Мегалит. Сортовете, които се използват в серията – Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Мавруд, Сира и Пети Вердо.
Чисто сортовите вина са с марка „Шато Коларово”, като това са Шардоне барик, Вионие, Каберне Совиньон и Сира.
Оборудването за производство на вино е собственост на винарната и целият технологичен процес от изходна суровина (грозде) до крайният продукт (бутилирано вино) се извършва в самата изба. След обстоен лабораторен и органолептичен анализ, част от произведеното вино се селектира и залага за отлежаване във френски и малка част български дъбови бъчви.

Годишно „Шато Коларово“ произвежда около 70 000 бутилки вино, разпределени в къси бутикови серии, но винаги мощни, с мек южен характер, зрял плод и опушени нотки.