Ахал Розе 2014

Розе 2014

Позволете ни да Ви представим едно от емблематичните вина на бутикова изба ``Шато Коларово``

Вино Ахал Розе 2015 на винарска изба Шато Коларово

Вината Розе на бутикова изба „Шато Коларово“ са едни от емблематичните продукти на винарната и се получават от местни сортове грозде. Розе 2014 г. е купажно вино и е произведено от сортовете Мерло и  Каберне Совиньон от собствени лозови масиви, които се намират в района на село Оряхово.
Специално при направата на купажно Розе е много важно определянето на точния момент на гроздобера , като внимателно е следена динамиката на зреене и улавяне на точното съотношение на алкохол, захари и киселини до достигане на оптимални показатели за дадения сорт.
Самият гроздобер и на двата сорта грозде е извършен на 20.09.2014 г., като гроздето се бере сутрин, ръчно. Първичната селекция на гроздето се извършва още на лозовия масив, след което гроздето подлежи на  втора селекция на сортиращата маса. Следва ронкане и смачкване на гроздето, след което мъстта постъпва в неръждаем съд за ферментация. Поддържа се ниска температура за алкохолната ферментация в границите на 13 – 15°C. След неговото отлежаване, виното се откалява, бистри и бутилира. Количеството на бутилираното вино е в къса лимитирана серия от 2100 бутилки.
Характерното за вино Розе 2014 г. на бутикова винарска изба „Шато Коларово” е нежен цвят, със сложен аромат с нотки на захаросана ягода и билки, с дълъг, пикантен финал.
Препоръчителна температура за консумация 12-14°C

За улеснение на нашите Клиенти предлагаме и възможността за закупуване на всички вина от асортимента на „Шато Коларово“ в нашия онлайн магазин.

.