Купажно червено вино 2011- селекция Ахал

Червен Ахал 2011

Купажното червено вино на бутикова изба ``Шато Коларово`` с най-много отличия

Червено вино 2011 от серия Ахал на Шато Коларово

Червеното купажно вино 2011 от серия Ахал на бутикова изба „Шато Коларово” е направено от три сорта грозде – Каберне Совиньон – 65%, Кабeрне Фран – 10% и Сира – 25%. Датата на гроздобера е за Каберне Совиньон – 23.10.2011; за Сира – 14.10.2011 и за Каберне Фран – 18.10.2011 след постоянни наблюдения върху динамиката на зреене. Идеята за това вино е да се пусне на пазара скоро след купажирането му, затовa са използвани щадящи практики по време на винификацията. Гроздето се бере ръчно, сортира се, след което трите сорта грозде се винифицират отделно. Прави се студена мацерация за 4 дена при 10°C. Следва алкохолна ферментация, като се поддържа постоянна температура от 26-28°C. След приключване на алкохолната и протичането на яблъчно-млечнокиселата ферментация, виното e напълненo в нови 225 л. френски и български бъчви, където отлежава 10 месеца. Купажирането се извършва след отлежаването на виното, след което е бутилирано.
Характерното за червеното купажно вино 2011 г. от серия Ахал на „Шато Коларово“ е плодовия аромат на синя слива, череша и касис, допълващо се от класни акценти на тютюн, арония и ликьор, мента и шоколад, горена захар и билки. Виното е с много добра елегантна структура и запазен свеж финал.
С цел запазване на автентичния характер и ароматно-вкусовите качества на виното, то не е бистрено и филтрувано, поради което е възможно появата на благородна утайка. Препоръчителна температура на консумация 16-18°C.
Потенциал за стареене: 7-10 години

За улеснение на нашите Клиенти предлагаме и възможността за закупуване на всички вина от асортимента на „Шато Коларово“ в нашия онлайн магазин.