Розе 2018

Розе 2018 г.

Позволете ни да Ви представим един от шедьоврите на на бутикова изба ``Шато Коларово``

Вино Розе 2016 на Шато Коларово

Вината Розе на бутикова изба „Шато Коларово“ са едни от емблематичните продукти на винарната и се получават от местни сортове грозде. Розе 2018 г. е произведено от сорта Малбек от собствени лозя, които се намират в с. Оряхово, община Любимец.
Предимствата на наличието на собствени лозя е, че те могат да се наблюдават през цялата година и да се вземат необходимите мерки, когато се налага. Специално при направата на Розе е много важно определянето на точния момент на гроздобера след достигане на оптимални показатели за дадения сорт.
Самият гроздобер е извършен на 25.09.2018 г., като гроздето се бере сутрин, ръчно. Първичната селекция на гроздето се извършва още на лозовия масив, след което гроздето подлежи на  втора селекция на сортиращата маса. Следва смачкване и пресоване на гроздето, след което мъстта постъпва в неръждаем съд за ферментация. Поддържа се ниска температура за алкохолната ферментация в границите на 14 – 15°C. След неговото отлежаване виното се бистри и се филтрува. Количеството на бутилираното вино е 2300 бутилки.
Характерното за вино Розе 2018 г. на бутикова винарска изба „Шато Коларово” е искрящ цвят на сьомга и съблазнителен нос с нотки на сладка череша, захаросани ядки и сено. Заоблено и сочно тяло със спомен за сушени билки, мента и карамел.
Виното може да се комбинира отлично със студени меса и салати, морски дарове, плодове и различни видове десерти.
Препоръчителна температура за консумация 12-14°C

За улеснение на нашите Клиенти предлагаме и възможността за закупуване на всички вина от асортимента на „Шато Коларово“ в нашия онлайн магазин.