Винена селекция CK – Шардоне Барик 2015

Шардоне Барик 2015

Позволете ни да Ви представим едно от емблематичните бели вина на бутикова изба ``Шато Коларово``

Вино Шардоне Барик 2015 на Шато Коларово

Шардоне Барик е 100% сортово вино, произведено от най-доброто грозде от едноименния сорт за съответната реколта, като внимателно е следена динамиката на зреене и улавяне на точни момент на бране. Самият гроздобер е извършен на 01.09.2015 г. След смачкване и пресоване, мъстта постъпва в 2 х 500 л. бъчви от български дъб за алкохолна ферментация при постоянна температура от 18-20°C. Дъбовите бъчви въвеждат повече кислород в процеса на отлежаване на виното и добавят няколко ароматни съставки във виното. При престоя си в дъбовите бъчви, виното често преминава и през малолактична ферментация, която го обогатява и омекотява.
Следва откаляване, измиване на бъчвите и връщане на виното обратно в тях за още 6 месеца. Така то отлежава върху фината утайка и се насища допълнително с манопротеини. Дрождените клетки се разграждат, като с това обогатяват, променят и оформят виното. След отлежаването следва филтруване и бутилиране. От виното са бутилирани в къса бутикова серия на 05.05.2016 г. 1300 бутилки.
Характерното за Шардоне Барик 2015 на винарска изба „Шато Коларово“ е красивия и искрящ златисто-зелен цвят и сложния аромат с нотки на мъх и мед, тропически плодове, масло ванилия и кокос. Тялото е свежо и пищно, киселините са балансирани така, че да повдигат вкусовия аромат и придавайки свежест, без да се натрапват.
Виното има потенциал за стареене до 5-6 години след датата на производство.
Препоръчителна температура за консумация 13-15°C.

За улеснение на нашите Клиенти предлагаме и възможността за закупуване на всички вина от асортимента на „Шато Коларово“ в нашия онлайн магазин.