Винена селекция CK – Каберне Совиньон 2011

Каберне Совиньон 2011

Позволете ни да Ви представим едно от най-доброто червено вино на бутикова изба ``Шато Коларово``

Вино Каберне Совиньон 2011 на винарна Шато Коларово

Червено вино Каберне Совиньон – реколта 2011 г. от колекция „CK” на бутикова винарска изба „Шато Коларово” е 100% сортово вино, произведено от собствени лозови масиви край село Оряхово.  След определянето на достигане на технологична зрялост на гроздето от едноименния сорт,  гроздоберът е проведен на 29.09.2013 г., ръчно, в касетки.  Гроздето се селектира още на самите лозя, за да се изпратят във винарната за преработка само най-качествените гроздове.  След постъпване в избата гроздето се ронква и смачква, като получената гроздова мъст се слага във ферментатори и се подлага на охлаждане до 8°C за 7 дни, за да се подготви за настойване (студена мацерация).  След това се задържа готовото вино с джибрите за около 2 седмици – процес, който се нарича посталкохолна ферментация. За да се насити на още повече аромати и да добие мекота виното, т.н. яблъчно-млечнокиселата ферментация протича още във ферментатора. Това се практикува обикновено само при много добра реколта – при много добра технологична зрялост и оптимално съотношение между киселини, захари и танини в съответното грозде. Следва отлежаване за 18 месеца в нови (50%) и стари (50%) френски 225 л. дъбови бъчви, с което се допълват ароматно-вкусовите характеристики на виното. На 18.03.2013 г. от него са бутилирани 2300 бутилки.
Характерното за Каберне Совиньон 2013 г. е интензивен рубинен цвят, класен хармоничен аромат и неповторим плодов нос – сушена вишна и плод в ликьор.
С цел запазване на автентичния характер и ароматно-вкусовите качества на виното, то не е бистрено и филтрувано, поради което е възможно появата на благородна утайка.
Препоръчителна температура на консумация 16-18°C.

За улеснение на нашите Клиенти предлагаме и възможността за закупуване на всички вина от асортимента на „Шато Коларово“ в нашия онлайн магазин.