Винена селекция CK – Сира 2011

Сира 2011

Позволете ни да Ви представим едно от червените вина на бутикова изба ``Шато Коларово``

Вино Сира 2011 на Шато Коларово

Червеното вино Сира – реколта 2011 г. от колекция „CK”на бутикова винарска изба „Шато Коларово” е 100% сортово вино, произлизащ от лозя, намиращи се в района на село Оряхово. След достигане на технологична зрялост и захарност 25%, датата на гроздобера еопределена за  11.09.2011 г., като гроздето е брано селективно, ръчно,  в касетки, при среден добив до 500 кг. /декар. След постъпване във винарната, гроздето се ронка, след което се  смачква, за да се получи гроздовата мъст и се слага във ферментатори, където се охлажда до 5 градуса. Следва процес на стабилизиране, който продължава 7 дни и се извършва при контролирана температура. Следващият етап е  алкохолната ферментация, която продължава 14 дни, при контролирана температура от 25 – 28°C, след която виното се източва и се декантира в дъбови бъчви, в които протича яблъчно-млечнокиселата ферментация, с която виното доразвива своя аромат.  Следва отлежаване на виното за 18 месеца в стари 225 л. български и френски дъбови барици, чрез които се обогатяват характеристики на виното. След бутилиране, виното е отлежавало в бутилки 12 месеца. От виното са бутилирани на 10.03.2013 г. 2500 бутилки.
Особеностите за червено вино Сира – реколта  2011 г. от серия „CK” на „Шато Коларово“ е много интензивния гранатов цвят с меки отблясъци, концентриран хармоничен южен вкус и кадифени танини.
С цел запазване на автентичния характер и ароматно-вкусовите качества на виното, то не е бистрено и филтрувано, поради което е възможно появата на благородна утайка.
Потенциал за стареене в бутилка от 4 до 8 г.
Препоръчителна температура на консумация 16-18°C.

За улеснение на нашите Клиенти предлагаме и възможността за закупуване на всички вина от асортимента на „Шато Коларово“ в нашия онлайн магазин.