Винена селекция Мегалит – Каберне Фран 2015

Каберне Фран 2015

Позволете ни да Ви представим едно от най-популярните червени вина на бутикова изба ``Шато Коларово``

Каберне Фран 2013 от серия Мегалит на бутукова изба Шато Коларово

Червеното вино Каберне Фран 2015 г. от серия Мегалит на бутикова винарска изба „Шато Коларово” е 100% сортово вино, произведено от едноименния сорт и произлизащо от собствени лозя. Датата на гроздобера е 18.09.2015 г., като гроздето е ръчно брано, в касетки. Обирането на гроздето е извършено в момент, в който нивото на киселинност и сладост са в перфектен баланс. След като се приема в избата, набраното гроздето се охлажда, ронка и смачква, след което получената каша се подлага на настойване при температура от 8°C за 5 дни. Това е процесът на задържане на ципите с гроздовия сок. Следва алкохолна ферментация за 14 дни при поддържана температура от 25°C, след което виното се източва в буферен съд, където протича яблъчно-млечнокиселата ферментация. Следва отлежаване за 12 месеца в 225 л. френски барици, което допълва ароматно-вкусовите характеристики на виното. На 23.10.2017 г. от виното са бутилирани 2800 бутилки.
Характерното за Каберне Фран 2015 г. от винена селекция Мегалит на „Шато Коларово“ е красив пурпурно-червен цвят, с атрактивен нос с ликьорни нотки, кожа, дим и захаросана череша. Средно тяло със стопени, зрели, сатенени танини и много добре запазен плод във вкуса. Завършва със силно изявена ванилия и дим в послевкуса. Отлично вино с изявен собствен характер.
С цел запазване на автентичния характер и ароматно-вкусовите качества на виното, то не е бистрено и филтрувано, поради което е възможно появата на благородна утайка. Препоръчителна температура на консумация 16-18°C.

За улеснение на нашите Клиенти предлагаме и възможността за закупуване на всички вина от асортимента на „Шато Коларово“ в нашия онлайн магазин.