Винена селекция Мегалит – Каберне Совиньон 2013

Каберне Совиньон 2013

Позволете ни да Ви представим поредното емблематично червено вино на бутикова изба ``Шато Коларово``

Червено вино Каберне Совиньон 2012 от серия Мегалит на винарска изба Шато Коларово

Червеното вино Каберне Совиньон 2013 г. от колекция Мегалит на бутикова винарска изба „Шато Коларово” е 100% сортово вино, произведено от едноименния сорт, произлизащ от 9 годишни лозя в района на село Оряхово. Датата на гроздобера е 29.09.2013 г., като се прави селекция на гроздето още на самите лозя и по този начин за преработка влиза само най-качественото грозде. След постъпване в избата гроздето се смачква, като получената гроздова мъст се слага във ферментатори и се подлага на охлаждане до 8°C за 7 дни, за да се подготви за студена мацерация. След това се задържа готовото вино с джибрите за около 2 седмици – процес, който се нарича посталкохолна ферментация. За да се насити на още повече аромати и да добие мекота виното, т.н. яблъчно-млечнокиселата ферментация протича още във ферментатора. Това се практикува обикновено само при много добра реколта – при много добра технологична зрялост и оптимално съотношение между киселини, захари и танини в съответното грозде. Следва отлежаване за 18 месеца в нови (50%) и стари (50%) френски 225 л. дъбови бъчви, с което се допълват ароматно-вкусовите характеристики на виното. На 09.03.2016 г. от него са бутилирани 5300 бутилки.
Характерното за Каберне Совиньон 2013 г. е интензивен рубинен цвят, класен хармоничен аромат и неповторим плодов нос – сушена вишна и плод в ликьор. Тяло със зрели танини и нотки на сладък тютюн във вкуса.
С цел запазване на автентичния характер и ароматно-вкусовите качества на виното, то не е бистрено и филтрувано, поради което е възможно появата на благородна утайка.

За улеснение на нашите Клиенти предлагаме и възможността за закупуване на всички вина от асортимента на „Шато Коларово“ в нашия онлайн магазин.